Yapacağımız Hizmetler İle Oyumuzu Artıracağız

Kadem Mete "Kazandığımız İlçelerde Yapacağımız Hizmetler İle Oyumuzu Artıracağız"

Tarih: 01.01.0001 00:00 1956
Yapacağımız Hizmetler İle Oyumuzu Artıracağız

31 Mart 2019 yerel seçimlerini değerlendiren AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete Muğla´da Cumhur ittifakı olarak ilçelerde üç belediye ile girdikleri seçimden 7 ilçeyi kazanarak çıktıklarını söyledi. Mete daha önceki açıklamalarında ilçelerde aldıkları oy oranını Büyükşehir´de almaları halinde seçimi Cumhur ittifakı olarak Muğla´da kazanacaklarını belirtirken, sosyal medyada bağımsız aday Behçet Saatçı´nın balon anketler ile şişirildiğini söylemişti.  

 

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete yaptığı açıklamada "Öncelikle bir yerel seçim geçirdik. AK Parti olarak ülke genelinde girdiğimiz 15. seçimi de açık ara önde tamamladık.  Cumhur ittifakı olarak halkın %52´ye yakın oranda oyunu alarak yine birinci parti olarak bu seçimi tamamladık. Muğla´ya gelecek olursak sağlıklı bir seçim geçirdik. Seçim süresi boyunca ilimizde hiç bir sorun yaşanmamıştır. Bunun için tüm Muğla halkımıza teşekkür ediyorum. AK Parti olarak Muğla´da girdiğimiz seçimler içerisinde hem sayısal, hem oransal hem de belediye başkanlığı olarak en başarılı seçimi geçirdik.

 

AK Parti olarak 2014 yerel seçimlerinde Muğla´da Seydikemer, Kavaklıdere ve Köyceğiz olmak üzere üç ilçe belediyesi kazanmıştık.   Dün gerçekleşen seçimde ise Ortaca, Yatağan, Ula ve Dalaman ilçelerimizi de ekleyerek bu sayıyı yediye çıkardık.

 Gönül isterdi ki bu ilçelerin tamamını kazanalım, Büyükşehir´i kazanalım.   Bizim Muğla´da üç olan ilçe belediye sayımızı 7´ye yükseltmemizdeki başarının sırrı,  şimdiye kadar hizmet ettiğimiz belediyelerdir. Biz belediyecilikteki başarımızdan dolayı Muğla´da üç olan ilçe belediye başkanlığı sayımızı 7´ye çıkardık. Rakamsal olarak baktığımızda şimdiye kadar Ak Partili belediyeciliği ile yönetilen yerlerde oylarımız hep artmış.

 

CHP tarafından yönetilen ilçe belediyelerine baktığımızda bu ilçelerde oy oranları hep düşmüş. Şimdi bu oy oranları ile Muğla´da 7 olan belediye sayımızı gelecek seçimlerde daha da artıracağız.

 Biz kaybettiğimiz ilçelerde de çok önemli oy artış oranı yakaladık. Biz Cumhur ittifakı olarak önümüzdeki süreçte ilk genel seçimlerde milletvekili sayımızı arttıracağız. Bunun yanında girdiğimiz ilk yerel seçimlerde ilçe belediye sayımızı artıracağız.

 

 

 

 

 

METE "BEHÇET SAATCI SOSYAL MEDYADA ŞİŞİRİLDİ"

 

Sizlerinde bildiği gibi Sayın Behçet Saatçı bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.  Özellikle sosyal medyada aşırı verilen reklamlar ve şişirilen anketler ile oy oranı çok yüksekmiş gibi gösterildi. Bu şekilde seçim mevcut başkan Osman Gürün ve Behçet Saatçı arasında geçiyormuş gibi bir algı oluşturuldu. Biz bunu seçim sürecinde anketlerin bir balon olduğunu Behçet Bey´in asla seçimi kazanacak bir oy oranı olmadığını halkımıza anlattık.

Kendi teşkilatımıza seçimde kendi oyumuza sahip çıktığımız takdirde büyükşehir seçimini kazanacağımızı söyledik.  İlçelerde belediye meclislerinde aldığımız oyları büyükşehirde ?de alsaydık.  bugün Muğla Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Nil Hıdır olacaktı. Muğla´da kazandığımız belediyelerde yapacağımız hizmetler ile Muğla´da başarılı olarak oylarımızı artıracağız" dedi. 

 

         HIDIR "HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

 

Cumhur ittifakı Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Dr. Mehmet Nil Hıdır ise yaptığı açıklamada "31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık. 3 aylık zaman zarfında Muğla´mız için koştuk, çalıştık, geçmiş beş yılın muhasebesini yaptık.

Hizmet alan, almayan tüm ilçeleri dolaştık. Projelerimizi anlattık. Ama asla yalan söylemedik. Sonuçta alınan oy oranı halkın tercihidir. Seçimi kazanan arkadaşımıza ve ona oy veren tüm halkımıza demokrasi adına başarılar diliyorum.  Önümüzdeki beş yılda geçmişteki yaptıkları hataları yapmayacaklarını ümit ediyorum. Seçim süresi boyunda hep yanımda olan Cumhur İttifakı´nın il başkanlarımıza, milletvekillerimize, il ve ilçe teşkilatlarımıza, tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum ?dedi.