Yanan Alanlar Yeniden Yeşerecek

Türkiye genelinde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği kapsamında Bodrum’un Karaova bölgesinde yanan alanlar fidanla buluştu. Başkan Aras, Bodrum'da 62 okuldan öğrencilerle birlikte fidanlara can suyu verdi.

Tarih: 12.11.2019 10:39 1335
Yanan Alanlar Yeniden Yeşerecek

Türkiye genelinde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği kapsamında Bodrum’un Karaova bölgesinde  yanan alanlar fidanla buluştu. Başkan Aras, Bodrum'da 62 okuldan öğrencilerle birlikte fidanlara can suyu verdi.

Yurt genelinde "Geleceğe Nefes" sloganıyla saat 11.11'de başlatılan fidan dikimi etkinliği, 7 Ağustos günü Bodrum’un Mumcular Mahallesi Bayır Mevkiinde yanan ormanlık alanda gerçekleştirildi. Milas Orman İşletme Müdürlüğü ile Bodrum Orman İşletme Şefliğinin 72 hektarlık yanan alanda hazırladığı noktalar fidanla buluşturuldu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın belediye başkan yardımcıları ve belediye birim müdürleriyle birlikte katıldığı etkinlikte, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Aslan, siyasi parti başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Bodrum'daki Daire Amirleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar hazır bulundu. 

Etkinlikte gazetecilere açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras şunları söyledi:

"Bu bölge, çıkan yangınlar sonrası yaklaşık 130 hektarlık bir alanın yok olduğu yer. Orman Bölge Müdürlüğümüz sağ olsun gerekli çalışmayı yapmış, her türlü imkanı sağlamış ve şimdi çocuklarımızla birlikte fidan dikiyoruz. Öğrencilerimizin yanı sıra sayın vekilimiz, kaymakamımız, birimlerimizle, bütün Bodrum birlikte burada fidan dikme etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki 11 kasımlarda da bu fidan dikme etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Vatandaşlarımızdan bize o kadar çok talep geliyordu ki, 'Lütfen bize yer gösterin ağaç dikelim' diye. Burası bu iş için tahsis edilmiş bir alan, herkesi buraya bekliyoruz herkesin Bodrum için bir fidan dikmesini bekliyoruz."

Fidan dikme etkinliğine, Bodrum'daki 62 resmi ve özel okuldan katılan yaklaşık 5 bin öğrenci ve beraberindekiler yanan orman alanına 20 bine yakın fidan dikti. 1 saat süren etkinlikte Başkan Aras öğrencilerle sık sık sohbet ederek onlarla birlikte diktiği fidanlara can suyu verdi.

Bodrum’un Mumcular Bayır Mahallesi’nde günlerce yanan ve binlerce çam ağacının yok olduğu bölge yeniden yeşillenmesi için 20 bin fidan dikimi yapıldı. Geçen 8 Ağustos’ta sabotaja kurban giden ormanlık alanın zarar gördüğü bölge, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nce fidan dikimine hazır hale getirildi.
Yapılan  fidan dikimine ilçe genelindeki okullardan 5 bin öğrenci ile kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda görevli katıldı.
Etkinliğe katılan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Cumhuriyet Savcısı Şükrü Aslan da fidan dikimi yapıp can suyu verdi.

Bodrum’un yüzde 62’si orman
Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “İnşallah burayı eski haline getireceğiz. Sadece burada değil, Türkiye genelinde Tarım ve Orman Bakanlığımızın düzenlediği güzel bir kampanya. 11 milyon ağaç gerçekten çok ciddi bir rakam. Dünya'nın en güzel yeri olan Bodrum ve Muğla’yı korumamız lazım. Buranın en güzel tarafı da yeşilliği. Zaten biliyorsunuz Bodrum’un yüzde 62’si orman. Bize emanet edilen bu güzellikleri bizden sonraki nesillere aldığımızdan daha iyi teslim etmemiz lazım.”
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bayır’da Ağustos ayında çıkan yangından geniş bir ormanlık alanın zarar gördüğünü ifade ederek, “Sağ olsunlar Orman Bölge Müdürlüğü ve İşletme Şefliğimiz gerekli çalışmaları yapmış, bize alanı hazırlamış. Bugün hep birlikte bu etkinliği yapıyoruz. Bu etkinlikler her 11 Kasım’da devam edecek. 11 Kasım’ın ağaç dikme günü ilan edilmesi son derece önemliydi” şeklinde konuştu.
Minik öğrenciler ise, “Güzel bir etkinlik yapıyoruz. Çevremiz ve doğamız için çok güzel bir etkinlik” ifadelerini kullandılar.
Etkinlik boyunca 72 hektar alana çoğunluğu çam olmak üzere yaklaşık 20 bin fidan dikildi.