Muğla´nın Kültür Yatırımlarına Destek

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy´dan Muğla´nın kültür varlıkları için destek talebinde bulundu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 3401
Muğla´nın Kültür Yatırımlarına Destek

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy´dan Muğla ve ilçelerindeki kültür yatırımlarıyla ilgili destek isteğinde bulundu.

Beraberinde Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak´la birlikte Demir, Bakan Ersoy´u makamında ziyaret etti.

Bakan Ersoy´a kısa süre içinde Muğla´ya gerçekleştirdiği çok sayıda ziyaret ve verdiği önem için teşekkür eden milletvekili Demir, Milas ilçesinde arkeoloji çevrelerince ?yüz yılın arkeolojik buluşu´ olarak nitelendirilen ve Bodrum´daki mezarı dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen Kral Mausolos´un babası Hekatomnos´un mezarının da içinde bulunduğu kutsal alanda kazının 12 aylık süreye çıkarılması talebini iletti. Ayrıca, aynı alanda kaçakçılar tarafından İskoçya´ya götürüldükten sonra Türk hükümetince lobi çalışmaları sonucu Türkiye´ye getirilen, Ankara´daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi´nde sergilenmeye başlanan Karya Satrabı Hekatomnos´un altın tacının, ait olduğu Milas´ta sergilenmesi ve bu alanla ilgili hazırlanmış bilimsel yayınlara destek verilmesi isteklerinde bulundu.

Dünyanın en büyük mermer antik kenti olarak da bilinen Yatağan´daki Stratonikeia´nın da karşılama merkezi ve benzeri diğer ihtiyaçları için de Demir ve Toksöz, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy´dan destek istedi. Kısa süre önce bahsi geçen kültür varlıklarını gezdiğini belirten Ersoy, gereken desteklerin sağlanacağını ifade etti.

Muğla´nın kültür varlığı açısından son derece önemli bir il olduğundan söz eden Ersoy, Muğla´da 4 kazının 12 aylık süreye çıkarıldığını, Bodrum Kalesi gibi önemli bir değerin de restorasyon çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü hatırlattı. Ersoy, ziyaretleri için Demir ve beraberindekilere teşekkür etti.

Demir, Toksöz ve Saylak, Bakan Ersoy´un göreve geldiği günden bu yana Muğla´ya özel bir destek sağladığını ifade ederek, teşekkürlerini iletti. Ziyaret, birlikte çektirilen fotoğrafla sonlandı.