ÇÖKERTMEYE NASIL GİDERİZ NEREDE KALIRIZ

Mavi yolculuğa Bodrum’dan çıkan teknelerin ya ilk ya da son durak olarak vazgeçilmez koyudur Çökertme.

Tarih: 01.01.0001 00:00 22918
ÇÖKERTMEYE NASIL GİDERİZ NEREDE KALIRIZ

ÇÖKERTME KOYU

Mavi yolculuğa Bodrum’dan çıkan teknelerin ya ilk ya da son durak olarak vazgeçilmez koyudur Çökertme.

Dantel gibi işli Gökbel köyünün küçük bir semti olan Çökertme sahili, denize girmek için tertemiz kum plajlara ve yatların geceleme yapabilmeleri için çok sayıda koya sahip.

Karayolu binek arabalarına elverişli olmadığı için, daha çok deniz yoluyla ulaşılan koyda, henüz fazla bir yapılaşmaya rastlanmıyor.

Eğer Çökertme’ye giderseniz, Gökova’yı tepeden seyredebileceğiniz yürüyüşe çıkmayı sakın ihmal etmeyin. Bu tur için sahile gelen teknelerin yolcuları ve bölgenin ziyaretçileri önce Gökbel köyünün kahvesine gidip burada araçlarını bırakıyorlar. Son derece dik yamaçlara sahip ağaçlı mıntıkada yol alabilen tek araç traktör. Traktörle tepeye eğlenceli bir yolculuk başlıyor. Hoplamalı zıplamalı yolculukla gelinen son noktada artık traktörün de yapabileceği fazla bir şey kalmıyor. Bundan sonra, 20 dakikalık bir yürüyüşle Gökova’nın çatısına çıkılıyor. "Sivri Kümes" tepesi adı verilen bölgede 180 derecelik bir açıyla ve gözün alamayacağı bir manzara ile karşılaşılıyor. Özellikle net havalarda tüm körfez seyredilebiliyor.

 

"Sivri Kümes" tepesinden Fesleğen Bükü, Çökertme koyu, Arpa Bükü, Kargılı Bükü ve Liman içinde demirli teknelerin donmuş manzarası karşısında zamanın durduğu hissine kapılabilirsiniz. Akdeniz bitkileri, Püren otlarının kokusu ve korsan baskınlarına karşı denizden görünmeyecek şekilde tepelerin arasında gizlenmiş köyden alabileceğiniz tek şey, ünlü Milas halıları olabilir.

 

Nasıl Gidilir?

Milas’tan Kemerköy’e yarım saatte bir kalkan dolmuşlarla ulaşabilirsiniz, 45 km’lik yoldan sonra Kemerköy-Çökertme arasındaki 9 km’yi taksi tutarak da gidebilirsiniz. Gökova sahil yoluyla gelenleri, Akyaka Çınar plajı mevkii sonrası toprak, tozlu ve ham bir yol bekliyor. Bodrum’a gelirken Mumcular’dan girip Yeniköy ve Mazı köylerini geçerek, ara yollarla Gökbel köyüne ve Çökertme sahiline ulaşmak mümkün. Yollar jeep türü araçlar için daha uygun. Sivri Kümes tepesine çıkarken yürüyüş ayakkabısı, şapka, su gibi ihtiyaçlarınızı yanınıza almayı unutmayın. Şort giyecekseniz, tepenin dikenli otlarla kaplı olduğunu hatırlatmakta yarar var.

Nerede kalınır?

Çökertme’de konaklayacaksanız sahile girişte 30 yatak kapasiteli Sönmez Otel yer alıyor. Aile İşletmesi olan iki katlı bahçe içindeki tesis kahvaltı da veriyor. Çökertme içinde ev tipi pansiyonlar da bulabilirsiniz. Yörede çadır ve karavan meraklıları için de uygun alanlar var.